İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Beşiktaş Levent Natuk Birkan Halk Eğitimi Merkezi

Kas

22/10/2023- 29/10/2023 tarihleri arasında İl MEM nün düzenlemiş olduğu  2022-1-TR01-K121-ADU-000063960 nolu  AB Erasmus Akreditasyon Yetişkin Eğitimi çerçevesinde Kurumumuz Öğretmeni Ayşe AKÇAM refakatinde kursiyerlerimiz  ile Letonya’ya gidilmiş olup Erasmus eğitimi kapsamın da Riga şehrindeki yetişkin eğitimi kurumu olan  BifaAcademy eğitim merkezine gidilerek iş başı gözlem ve bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

Eğitim merkezinde yapılan gözlemde merkez yöneticisinden alınan bilgilere göre almanya da yaş ortalamasının 40 olduğu bu nedenle ülkemizdeki yetişkin eğitiminin benzeri eğitim için kursiyer bulmakta zorlandıklarını bazen bir ya da iki kursiyerle kursların devam ettiğini ancak merkezin işleyişinin ülkemizdeki halk eğitimi merkezi ile büyük benzerlikler gösterdiği öğrenilmiştir.

Hareketlilik süresince şehir gezilerek Letonya’nın sosyal kültürel ekonomik ve doğal   yaşamına ilişkin gözlemler yapılmış ve fikir edinilmiştir.

Kas

LÖSEV'in ''7 Kasımda Türkiyey'yi Turuncuya Boyuyoruz'' Etkinliği kapsamında Lösemili çocuklarımıza dikkat çekmek amacıyla Kurum olarak bizler de etkinliğe destek gösterdik.

Kas

LEVENT NATUK BİRKAN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ AİLESİ OLARAK ,İDAREMİZ, ÖĞRETMENLERİMİZ VE KURSİYERLERİMİZ İLE CUMHURİYETİMİZİN 100.YILINI HEYECANLA KUTLADIK. YAŞASIN CUMHURİYET

Ekm

Kurumumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Özden Zeliha TANSAL ve Kursiyerleri İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen CUMHURİYET'İN  100. YILINDA BİLİM İNSANLARI MİNYATÜR SERGİSİ'ne katıldılar.

Ekm

Kurumumuz Resim Öğretmeni Ruziye İNAN ve kursiyerleri, Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında  Türk İslam Eserleri Müzesinde açılan sergiye katıldılar.

Ekm

Kurumumuz Görsel Sanatlar Öğretmenleri Ruziye İNAN ve Özden Zeliha TANSAL kursiyerleri ile birlikte @ponart_kosida nın düzenlediği sanatçı Işıl ÖZIŞIK'ın woerkshop etkinliğine katıldılar.

Eyl

13/08/2023- 19/08/2023 tarihleri arasında İl MEM nün düzenlemiş olduğu  2021-1-tr01-k121-adu-000008870 nolu  AB Erasmus Akreditasyon Yetişkin Eğitimi çerçevesinde Kurumumuz Müdür Yardımcısı Nurcan SARA refakatinde kursiyerlerimiz Ebru SEVİM VE Gönül AKKAN, Köksal AKSOY ve Mustafa ÖZTÜRK ile Almanya’ya gidilmiş olup Erasmus eğitimi kapsamın da Dorsten şehrindeki yetişkin eğitimi kurumu olan  TCR Education Center  eğitim merkezine gidilerek iş başı gözlem ve bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

Eğitim merkezinde yapılan gözlemde merkez yöneticisinden alınan bilgilere göre almanya da yaş ortalamasının 45 olduğu bu nedenle ülkemizdeki yetişkin eğitiminin benzeri eğitim için kursiyer bulmakta zorlandıklarını bazen bir ya da iki kursiyerle kursların devam ettiğini ancak merkezin işleyişinin ülkemizdeki halk eğitimi merkezi ile büyük benzerlikler gösterdiği öğrenilmiştir.

Hareketlilik süresince her gün bir şehir olmak üzere Köln, Castrop Old Town,Bohum Ruhrpark,Roermound Hollanda,Dortmund,Duseldorff,Münster şehirleri gezilerek Almanya’nın sosyal kültürel ekonomik ve doğal   yaşamına ilişkin gözlemler yapılmış ve fikir edinilmiştir.

Haz

İstanbulda bulunan tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin yer aldığı; Beyazıt'taki Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Sergisinde, 11 numaralı çadırda biz de yeriimizi aldık. Kurumumuzda yapılan çalışmalarımızı görmek için sizleride çadırımıza bekliyoruz.

Nis

2022-3 dönemi İlk kayıt iş ve işlemleri başlamıştır. Kayıtlar 23 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecektir. İlk kayıt işlemlerinde intibak ve ders seçme işlemleri kayıt yenileme işlemlerinin başladığı 16 Mayıs 2023 tarihinden itibaren yapılabilecektir. (Not: Banka hesapları ise 22 Haziran 2023 23.59 da kapanacaktır)

Kayıt yenileme işlemleri ise 16 Mayıs 2023 tarihinden, 23 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecektir. (Not: Banka hesapları ise 22 Haziran 2023 23.59 da kapanacaktır)

Mrt

Deprem bölgesine gönderilmek üzere ihtiyaçların karşılanma çalışmaları devam ediyor. Öğretmen ve kursiyerlerimizin el emekleriyle yaptıkları ürünler ve bağışçılarımızın nevresim, battaniye, bere, atkı, şal, tulum, pijama takımı, gıda kolisi bağışlarını bekliyoruz.

Mrt

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çok sayıda ilimizi etkileyen depremler nedeni ile Açık öğretim Ortaokulu 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 3 Nisan 2023 mesai bitimine kadar uzatılmıştır.

Ock

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'müzün Şarkılar Bizi Söyler Bizde Şarkı Söyleriz Projesi kapsamında; Kurumumuz Beşiktaş Levent Natuk Birkan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde, 09 Şubat 2023 Perşembe günü saat 20:00'de, Beşiktaş Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek olan Türk Sanat Müziği Konserimize katılımınızı bekleriz.

Ock

Öğrencilerimiz sınav sonuçlarını https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx adresinden öğrenci girişi yaparak öğrenebilirler.

Kas

Merkezimiz İdare, Öğretmen ve Kursiyerleri ile Birlikte 10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününde Mustafa Kemal ATATÜRK'ümüzü Saygıyla Anıyoruz.